Maggie Gunzel, kunstenaar

Illustratieve Kunst

Maggie Gunzel heeft een heel eigen stijl die je het best kunt onderbrengen bij de Illustratieve Kunst.

Schilderijen

Zij is gefascineerd door oude volksverhalen, sagen, legendes onder andere uit de Keltische cultuur. Zij schildert figuratief meest met olieverf. De taferelen doen sprookjesachtig aan en maken dat je je even in een andere wereld waant. Zowel volwassenen als kinderen zijn gecharmeerd van haar werk. Bij elk schilderij wordt je fantasie geprikkeld en kun je een verhaal maken.

Boeken

Maggie illustreert met veel plezier Nederlandse en Engelse boeken.

Muurschilderingen

Een andere uiting van Illustratieve Kunst zijn haar muurschilderingen. In een trappenhuis kun je zomaar geloven dat je aan het strand bent. Je hoort bijna het geluid van de zee en de meeuwen.

Natuur

Het is te merken dat Maggie dicht bij het leven en de natuur staat, want dieren en planten nemen een belangrijke plaats in bij haar werk, naast mensen en fantasie wezens.

Op verzoek leeft ze zich uit in fossiele patronen. Je badkamer ziet er bepaald chique uit met een natuurgetrouwe muurschildering van marmer, minder zwaar en minder kostbaar dan het echte gesteente. Andere steensoorten of dessins uit voorgaande eeuwen zijn ook mogelijk.

Lesgeven

Maggie draagt haar kennis graag over aan haar leerlingen, waarbij hun mogelijkheden centraal stelt. Net als bij muurschilderingen, gaat het erom wat die ander wil en mooi vindt. Zij stimuleert en faciliteert het proces en geeft aanwijzingen op haar bescheiden wijze, waardoor je je vrij voelt om te experimenteren en je te ontwikkelen.

Websites

Door haar grafische verleden, kan ze ook websites 'illustreren' in heel diverse stijlen en er iets bijzonders van maken. Maggie kan op de computer composities maken bij de aangeleverde tekst, die de functie van de site versterken, zie www.maggie-art.nl en www.gesprekslift.nl.